در بررسی تفاوت پروفیل های سبک و سنگین می بایست به ویژگی های مختلف آنها اشاره کنیم. استفاده از ورقه های مختلف در فرایند تولید باعث ایجاد پروفیل های مختلف می شود. به عنوان مثال از ورق های روغنی برای ساخت پروفیل های سبک و از ورق های سیاه برای ساخت پروفیل های سنگین استفاده می شود. کاربرد هر کدام از آنها نیز با یکدیگر متفاوت می باشد.
همچنین می توانید به قیمت هر کدام از پروفیل های سبک و سنگین اشاره کنیم که پروفیل های سبک دارای قیمتی به مراتب بیشتر از پروفیل های سنگین می باشند.
تاسیسات و ابزارهای متفاوتی در پروژه های مختلف ساخت و ساز همچون راه سازی و یا ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام دارای ویژگی های مشخصی می باشند.
در مطلب امروز سعی داریم به شما عزیزان پروفیل را معرفی کنیم و انواع آن را با یکدیگر مورد مقایسه قرار دهیم. در کنار تمامی ابزار و مصالحی که در ساخت و ساز استفاده می شود پروفیل نقش به سزایی دارد.
پروفیل ها اغلب به صورت سبک و سنگین مورد استفاده قرار می گیرند. تفاوت پروفیل های سبک و سنگین بر اساس شرایط و ویژگی های مختلف تعیین شده اند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. قبل از عنوان تفاوت میان آنها در ابتدا می بایست به واکاوی پروفیل های سبک و سنگین بپردازیم تا اطلاعات بیشتری از آنها در دست داشته باشیم. در تولیدات مربوط به در و همچنین پنجره اغلب از پروفیل استفاده می شود.
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم تفاوت پروفیل های سبک و سنگین به یک یا دو مورد ختم نمی شود و ویژگی های مختلفی آنها را در بر می گیرد. با توجه به این موضوع در این بخش به معرفی پروفیل سبک می پردازیم که آن را با نوع مبلی نیز یاد می کنند. استانداردهای مختلفی در ساخت این پروفیل مورد استفاده قرار می گیرند که می توان به EN 10 219-2 و DIN 2394 اشاره کرد.
ورق روغنی در ابتدا در مراحل مختلف تولید این پروفیل مورد استفاده قرار می گیرد که این ورق ها در فرایندی با عنوان نورد سرد تهیه می شوند.
جالب است بدانید که این پروفیل کاربردهای بسیاری دارد که می توان در تولیدات مبلمان، دوچرخه سازی لوازم خانگی و کانتینر از آنها استفاده نمود. با توجه به اینکه پروفیل های سبک دارای ویژگی های بارز بسیاری هستند که استفاده آنها در این روزها بسیار فراگیر شده است.
در میان تفاوت پروفیل های سبک و سنگین می بایست به ویژگی های آنها اشاره کنیم. با توجه به اینکه پروفیل های سبک دارای استفاده گسترده ای می باشند می توان به ابعاد گوناگون آنها اشاره کرد که این موضوع را کامل مرتفع می کند. از دیگر ویژگی های این نوع پروفیل می توان به خاصیت آبکاری آنها اشاره نمود. این پروفیل ها دارای شکل پذیری مطلوب می باشد که از مهمترین ویژگی ها و برجسته ترین خواص آنها به شمار می رود.
جوش پذیری بالا به همراه کیفیت سطحی مطلوب نیز از دیگر ویژگی های پروفیل های سبک و یا مبلی شناخته می شوند. جالب است بدانید که دقت ابعادی مطلوب را می توان در ضخامت و قطر این نوع پروفیل ها به خوبی مشاهده نمود بنابراین دارای سطح کیفی مطلوبی می باشند. شما عزیزان از این نوع پروفیل ها می توانید در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، کشاورزی و اسلحه سازی از آنها استفاده کنید.
از جمله پروفیل های سبک در موارد داخلی ساختمان ها می توان به پروفیل نبشی، پروفیل نوار کنج، پروفیل درز انبساط و حتی استفاده در انواع کفشور خطی، مستطیلی، مربعی و دیگر موارد اشاره کرد.
در میان تفاوت میان پروفیل های سبک و سنگین به بیان توضیحاتی در رابطه با پروفیل های سنگین خواهیم پرداخت. این نوع پروفیل اغلب با عناوین دیگری مانند پروفیل های ساختمانی و صنعتی در فرایندهای ساخت و ساز شناخته شده می باشد. برخلاف پروفیل سبک این نوع پروفیل بر اساس نورد گرم تهیه و تولید می شود.
نکته مهم این است که در استفاده و تولید این نوع پروفیل اغلب از ورقه هایی با ضخامت بیشتر استفاده می شود. جالب است بدانید که در ساخت ستون های مختلف و یا ماشین آلات و دستگاه های صنعتی عزیزان به سراغ پروفیل های سنگین می روند؛ بنابراین به صورت کلی پروفیل های سنگین دارای سختی سطحی، جوش پذیری بالا و قیمت مساعد می باشند.
در بخش های قبلی سعی کردیم بیشتر به معرفی کلی پروفیل های سبک و سنگین بپردازیم تا بتوانیم تفاوت های موجود در بین آنها را برای شما بازگو کنیم. یکی از تفاوت های پروفیل سبک و سنگین نوع ورقی است که در فرآیند تولید آن از آنها استفاده می شود.
همانطور که اشاره شد در پروفیل های سبک از ورق های روغنی استفاده می شود و این در حالی است که شما برای ساخت پروفیل های سنگین اغلب از ورق های با ضخامت بالا مانند ورق سیاه استفاده خواهید کرد.
اما تفاوت بعدی در ضخامت هر کدام از این نوع پروفیل ها می باشد که نوع سبک آن دارای ضخامت کمتری نسبت به نوع سنگین می باشد. کاربرد هر کدام از آنها نیز می تواند باعث ایجاد تفاوت میان آنها شود.
جالب است بدانید که توان بیشتری در پروفیل های سنگین وجود دارد و از این بابت برخی از آنها برای ساخت ستون ها استفاده می شود. قیمت نیز از دیگر تفاوت ها محسوب می شود و هر چه پروفیل ها سبک تر باشند به مراتب دارای قیمت بیشتری نیز می باشند.
شرکت تراپاسیستم از جمله شرکت های معتبر در ارائه محصولات و خدمات در انواع پروفیل استیل و آلومینیوم می باشد که شما می توانید برای دریافت مشاوره در خصوص نوع محصولات مورد استفاده و هم چنین اطلاع از هزینه با مشاورین ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.